Az EPAL Euro raklapok gyártása 2022-ben is rekordot ér el.


Erős növekedés az EPAL Euro raklapok és az EPAL gitterboxok gyártásában

Az EPAL Euro raklapok javítási volumene szinte pontosan megegyezett az előző évivel (-0,33 %). Miután 2022 első felében a használt EPAL Euro raklapok jelentősen alacsonyabb cseréje kezdetben a javítási számok csökkenéséhez vezetett, ezt 2022 második felében a javítások pozitív alakulása szinte teljesen megfordította.

Az EPAL gitterboxok gyártása szintén pozitívan alakult. A 2021. évi jelentős, 66,7 %-os, 288,000 gitterboxra történő növekedést követően a termelés 2022-ben ismét jelentősen, 340,400 EPAL gitterboxra emelkedett (+18 %).

Dirk Hoferer és Jarek Maciążek, az EPAL társelnökei szerint:

"Az EPAL 2022-ben számos kihívással nézett szembe. Az ukrajnai háború az ukrajnai EPAL licenctulajdonosokat személyes szinten érintette, miközben számos európai raklapfa- és szögszállítási útvonal megszakadt. Az EPAL licenctulajdonosok elkötelezettsége azonban biztosította, hogy képesek voltak leküzdeni ezeket a nehézségeket, és így mindenkor ki tudták elégíteni a cserélhető EPAL Euro raklapok iránti növekvő keresletet. Szeretnénk köszönetet mondani az EPAL raklapokat gyártó és javító több mint 1600 EPAL licenctulajdonosnak. Ők jelentik az alapját az ipar, a kiskereskedelem és a logisztika számára a kiváló minőségű új és használt EPAL raklapok megbízható ellátásának."

 

Több mint 650 millió EPAL Euro raklap van forgalomban

Az EPAL raklapok magas minősége rendkívül fontos tényező, amely nemcsak az emberek és az áruk biztonságát biztosítja a logisztikában, hanem az EPAL Euro raklapok hosszú élettartamát is. Különböző tanulmányok szerint ez hat és tíz év között van. A hétéves átlagos élettartam és az elmúlt évek termelési adatai alapján jelenleg lényegesen több mint 650 millió EPAL Euro raklap áll rendelkezésre a nyitott EPAL raklap csererendszerben.

 

Davide Dellavalle, az EPAL alelnöke szerint:

"Több mint 650 millió forgalomban lévő EPAL Euro raklapjával a nyílt EPAL Euro raklap csererendszer messze a világ legnagyobb Euro csererendszere. Az EPAL Euro raklapok felhasználói az új EPAL Euro raklapok gyors kiszállítása mellett bármikor és Európa-szerte szabadon hozzáférhetnek szinte végtelen számú, kiváló minőségű, használt EPAL Euro raklaphoz."

 

Az EPAL Euro raklap csererendszer rugalmassága

Az EPAL Euro raklap csererendszer rugalmassága 2022-ben is az EPAL egyik kulcsfontosságú sikertényezője volt. A COVID-19 világjárvány során szerzett tapasztalatok alapján, amikor az EPAL Euro raklapok gyártása a logisztika szempontjából alapvető fontosságú tevékenységnek bizonyult, a

nyitott EPAL csererendszer minden résztvevője felismerte, hogy az EPAL Euro raklapok megbízható rendelkezésre állása az ipar és a kiskereskedelem számára a stabil ellátási láncok alapja. Az ipari, kiskereskedelmi és logisztikai felhasználók a nyílt EPAL raklap csererendszeren keresztül több mint 500 EPAL licence tulajdonost vehetnek igénybe, akik új EPAL Euro raklapokat gyártanak, valamint több mint 1100 javítóüzemet, amelyek használt EPAL Euro raklapokkal látják el a felhasználókat.

Tatyana Sargsyan, az EPAL alelnöke szerint:

"Az EPAL európai licenctulajdonosainak szoros hálózata, amelyet számos szolgáltató és számtalan felhasználó egészít ki, megakadályozza az egyetlen beszállítótól való függést, és rövid szállítási útvonalakon keresztül gyors szállítást biztosít. Az EPAL raklapfelhasználók ezért 2022-ben még a nagy kereslet idején sem tapasztaltak semmilyen korlátozást a logisztikai folyamataikban és a raklaplogisztikában."

 

Az EPAL raklap csererendszer - nyitott és független

Az EPAL-engedélyesek és az EPAL raklapfelhasználók szoros hálózata az EPAL raklap csererendszer nyitottságának és függetlenségének eredménye. Minden vállalat részt vehet az EPAL Euro raklapok cseréjében logisztikai műveletein keresztül, és saját igényeihez igazíthatja azt. Ugyanakkor a raklapgyártók és -javítók, valamint a szolgáltatók és a logisztikai platformok szabadon hozzáférhetnek a nyitott EPAL raklap csererendszerhez, mivel az EPAL egy független szövetség, és ezért nem kötődik egyetlen vállalathoz sem, amelynek saját profitcéljai vannak.

 

Jean-Philippe Gaussorgues, az EPAL alelnöke:

"Az EPAL licenctulajdonosok, az EPAL raklapfelhasználók és a nyílt EPAL raklap csererendszerben szereplő számos szolgáltató közös célja, hogy biztosítsák az EPAL rakományhordozók minőségének állandóan magas színvonalát az egész világon. Ez biztosítja az EPAL raklapok megbízható használatát minden logisztikai folyamatban, a magas polcos állványrendszerektől és az automatizált szállítórendszerektől kezdve az ipari és kiskereskedelmi alkalmazásokig. Az összeslogisztikai folyamathoz alkalmazható rakományhordozók és a problémamentes használat kombinációja jelentős költségelőnyt jelent a felhasználók számára. Az EPAL Euro raklap, mint vezető európai rakományhordozó sikere ezen alapszik."

 

European Pallet Association e.V. (EPAL):
Az Európai Raklap Szövetség (European Pallet Association e.V.; röviden: EPAL) nemzetközi szövetségként működteti az EPAL Euro raklap csererendszert. Az EPAL Euro raklapok az európai ipar és kereskedelem ellátási láncainak alapját képezik. Az EPAL márka a minőséget, a biztonságot és a fenntarthatóságot jelképezi a logisztikában.
A jelenleg több mint 650 millió forgalomban lévő EPAL Euro raklap és 20 millió EPAL gitterbox révén az EPAL Euro raklap csererendszer a világ legnagyobb nyílt raklap csererendszere. Világszerte több mint 1600 EPAL engedélyes gyárt és javít EPAL Euro raklapokat és más EPAL teherhordókat.
Nonprofit szervezetként az EPAL semmilyen pénzügyi és kereskedelmi érdeket nem képvisel. Az EPAL-t 1991-ben alapították a cserélhető Euro raklapok nemzetközi szövetségeként, és ma már több mint 35 országban van jelen nemzeti szövetségekkel és képviseletekkel. Az EPAL tevékenységének középpontjában a nemzetközi EPAL Euro raklap csererendszer működtetése, valamint az EPAL Euro raklapok, EPAL gitterboxok és más EPAL teherhordók gyártásának és javításának minőségbiztosítása áll.
Az EPAL Euro raklap cserendszer az újrafelhasználás, csere, javítás és újrahasznosítás elveivel már több mint három évtizede a fenntartható körforgásos gazdaság alapja. A fából készült EPAL Euro raklapok jelentősen hozzájárulnak az éghajlatvédelemhez. Újrafelhasználás, csere, javítás és újrahasznosítás révén CO2-t tárolnak, elkerülhető a hulladék, és javítják az ipari, kereskedelmi és logisztikai felhasználók CO2-mérlegét.

 

További információk újságíróknak:
European Pallet Association e.V. (EPAL)
Bernd Dörre (CEO)
T   +49 (0) 211 98 480 48 95
M +49 (0) 151 16 50 45 74
bernd.doerre@epal-pallets.org
www.epal.eu